15 min
Opening statement
  • 10:00-10:15
  • Ivana Milošević, ELTA president

Opening statement

Join us as we open the 18th annual ELTA conference. 🎉

60 min
Virtual Classroom Management
  • 10:15-11:15
  • Kevin McCaughey
  • Opening plenary - RELO room

Virtual Classroom Management

11:15-11:30 Break (⏲15 min)

Parallel sessions
45 min
Let’s speak media literacy!
  • 11:30-12:15
  • Nadina Carmen Nicolici
  • Session 1 - British Council room

Let’s speak media literacy!

45 min
Teaching English creatively through music (online and offline)
  • 11:30-12:15
  • Danny Singh
  • Session 1 - U.S. Embassy room

Teaching English creatively through music (online and offline)

45 min
Adult learners on a fast – track English course
  • 11:30-12:15
  • Tijana Nešić-Ristić
  • Session 1 - Klett room, Novi Logos & Freska

Adult learners on a fast – track English course

12:15-12:30 Break (⏲15 min)

Parallel sessions
30 min
What is legal linguistics?
  • 12:30-13:00
  • Marijana Javornik-Čubrić
  • Session 2 - U.S. Embassy room

What is legal linguistics?

30 min
Don't fake it!
  • 12:30-13:00
  • Ivan Štefanić
  • Session 2 - INO edukacija room

Don't fake it!

30 min
Special needs vs learning disabilities
  • 12:30-13:00
  • Gregor Pirš
  • Session 2 - Data Status & MM Publications room

Special needs vs learning disabilities

13:00-14:00 Lunch break (⏲60 min)

Parallel sessions
45 min
Our Erasmus Experience – practical tips and activities
  • 14:00-14:45
  • Marija Pejatović, Ena Krulj
  • Session 3 - Pilgrims room

Our Erasmus Experience – practical tips and activities

45 min
10 things to consider when planning for VYL
  • 14:00-14:45
  • Mehtap Özer Isović
  • Session 3 - British Council room

10 things to consider when planning for VYL

45 min
Critical thinking and intercultural competence – 21st century skills
  • 14:00-14:45
  • Mladen Mojsilović
  • Session 3 - BIGZ room

Critical thinking and intercultural competence – 21st century skills

14:15-15:00 Break (⏲15 min)

Parallel sessions
45 min
Using YouTube to complement your LMS
  • 15:00-15:45
  • David Ayliffe
  • Session 4 - Data Status & MM Publications room

Using YouTube to complement your LMS

45 min
Time for tea is time for the Cube of Humanity
  • 15:00-15:45
  • Urška Willewaldt
  • Session 4 - Pearson & Akronolo room

Time for tea is time for the Cube of Humanity

45 min
Technology in Education – our frenemy
  • 15:00-15:45
  • Slobodan Kelečević
  • Session 4 - Klett, Novi Logos & Freska room

Technology in Education – our frenemy

15:45-16:00 Break (⏲15 min)

60 min
Enhancing Learning through Principled Creative Teaching (PCT)
  • 16:00-17:00
  • Chaz Pugliese
  • Closing plenary - Pilgrims room

Enhancing Learning through Principled Creative Teaching (PCT)