15 min
Opening statement
  • 10:00-10:15
  • Ivana Milošević, ELTA president

Opening statement

Join us as we open the 19th annual ELTA conference. 🎉

60 min
Using Images to Develop Creativity
  • 10:15-11:15
  • Lindsay Warwick
  • Opening plenary, Pearson & Akronolo room

Using Images to Develop Creativity

11:15-11:30 Break (⏲15 min)

Parallel sessions
45 min
Learning Materials from Cambridge Exams Publishing – What we Learned from Lockdown
  • 11:30-12:15
  • John Mc Neill
  • Session 1, Cambridge English room

Learning Materials from Cambridge Exams Publishing – What we Learned from Lockdown

45 min
Touch the Scraps: Analog Collages and Art Journal in ELT
  • 11:30-12:15
  • Francesca Mazzucato
  • Session 1, BIGZ školstvo room

Touch the Scraps: Analog Collages and Art Journal in ELT

45 min
American English Resources for English Language Teachers
  • 11:30-12:15
  • Ivana Banković
  • Session 1, RELO room

American English Resources for English Language Teachers

12:15-12:30 Break (⏲15 min)

Parallel sessions
30 min
The SEN Toolkit
  • 12:30-13:00
  • Martin Bloomfield
  • Session 2, KUB Travel Enterprises room

The SEN Toolkit

30 min
Innovating ELT through Erasmus KA2 projects
  • 12:30-13:00
  • Josip Sobin
  • Session 2, Blackbird škola stranih jezika room

Innovating ELT through Erasmus KA2 projects

30 min
Critical Thinking in Action
  • 12:30-13:00
  • Marija Bojić, Ivana Dašić
  • Session 2, SHELTA room

Critical Thinking in Action

13:00-14:00 Lunch break (⏲60 min)

Parallel sessions
45 min
Curiosity as the Key to Professional Development
  • 14:00-14:45
  • George Vassilakis
  • Session 3, KUB Travel Enterprises room

Curiosity as the Key to Professional Development

45 min
The 21st Century Schools Project
  • 14:00-14:45
  • Tatjana Slijepčević
  • Session 3, British Council room

The 21st Century Schools Project

45 min
What Makes an Engaging but Healthy Virtual Classroom?
  • 14:00-14:45
  • László Németh
  • Session 3, Cambridge English room

What Makes an Engaging but Healthy Virtual Classroom?

45 min
CBI and What Can We Apply?
  • 14:00-14:45
  • Jelena Stanojčić
  • Session 3, U.S. Embassy room

CBI and What Can We Apply?

14:15-15:00 Break (⏲15 min)

Parallel sessions
45 min
Understanding Speaking
  • 15:00-15:45
  • Nadina Carmen Nicolici
  • Session 4, BIGZ školstvo room

Understanding Speaking

45 min
Focus on Teachers’ Wellbeing during Online Schooling and Covid-19 Crisis
  • 15:00-15:45
  • Nada Đukić
  • Session 4, Excalibur Exam Centre room

Focus on Teachers’ Wellbeing during Online Schooling and Covid-19 Crisis

45 min
Let's be Little Scientists – Teaching VYL by Using CLIL and Science Experiments
  • 15:00-15:45
  • Milica Vukadin
  • Session 4, Pearson & Akronolo room

Let's be Little Scientists – Teaching VYL by Using CLIL and Science Experiments

45 min
Meeting Teachers Where They Are: Scaffolding in Online Teacher Education
  • 15:00-15:45
  • Dr Radmila Popović, Neil O`Flaherty
  • Session 4, Blackbird škola stranih jezika room

Meeting Teachers Where They Are: Scaffolding in Online Teacher Education

15:45-16:00 Break (⏲15 min)

60 min
Assessing 21st Century Skills
  • 16:00-17:00
  • Pamela Johnson
  • Closing plenary, U.S. Embassy room

Assessing 21st Century Skills

45 min
Social evening | ‘Love at First Bash’ & 'A Night by the Fire'
  • 17:00-17:45
  • Sergej Božinović, Svetlana Videnov, Milica Guzijan, Jana Švarc, Aleksa Galuška, Jovana Gajović and Obrad Drakulić

Social evening | ‘Love at First Bash’ & 'A Night by the Fire'